Από το Blogger.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Γενέθλιο Πάρτυ - Αλλαγή Πορείας

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΠΑΡΤΥ – ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ


Οι γονείς μικρών παιδιών, ιδιαίτερα όταν είναι εργαζόμενοι δεν τους επαρκεί ο χρόνος για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές οικογενειακές υποχρεώσεις και όχι μόνο. Διανέμουν τον χρόνο τους, ψαλλιδίζοντάς τον ανάλογα για να τα καταφέρουν όλα, χωρίς πολλές φορές να πετυχαίνουν τα προσδοκώμενα για αυτούς αποτελέσματα και ιδιαίτερα στον τομέα «ενασχόληση με το παιδί».
Εάν όμως διαχειριστούμε το χρόνο μας, σε σχέση με το παιδί, με λίγο διαφορετική συλλογιστική, μπορούμε να βρεθούμε προ ευχάριστων εκπλήξεων.
Και πια είναι η λίγο διαφορετική συλλογιστική;
Είναι να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που μας προσφέρουν κάποιες ξεχωριστές ημέρες του έτους, για παιδικές συναντήσεις - όπως γενέθλια και ονομαστικές εορτές- κατά τέτοιον δημιουργικό τρόπο, που να πετύχουμε την μύηση των παιδιών μας μέσα από την ψυχαγωγία, στην ατομική, ομαδική, κοινωνική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, περιβαλλοντολογική και φιλανθρωπική σκέψη και εργασία
. Υπάρχει μια πλειάδα θεμάτων, βάσει των οποίων μπορεί να οργανώνεται ένα πάρτυ κάθε φορά, που πέρα από την ψυχαγωγία, την διασκέδαση και το καλό φαγοπότι, να διανθίζεται και με πνευματικές ενασχολήσεις. Τα θέματα ενδιαφέρουν τα παιδιά, τα χαροποιούν, κινητοποιούν δημιουργικά την σκέψη τους, το σώμα τους, τα βοηθά να καλλιεργήσουν φιλικές και κοινωνικές ευαισθησίες και να γευθούν τη χαρά της συμμετοχικής τους διαδικασίας.
Εάν δε υπολογίσουμε σε πόσα αντίστοιχα πάρτυ γενεθλίων μπορεί να έχει συμμετοχή ετησίως το παιδί μας, είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο όφελος που προκύπτει. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο πόσο χρόνο διαθέτεις για τα παιδί, αλλά και πως τον αξιοποιείς.
Εάν λοιπόν οι γονείς υιοθετήσουν αυτή την συλλογιστική στην οργάνωση των παιδικών συναντήσεων, τότε η αλλαγή πορείας θα έχει ξεκινήσει και το όφελος των παιδιών θα γίνει σύντομα ορατό.
Στην επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε στη πλειάδα των θεμάτων ένα- ένα χωριστά.

1 σχόλια :